Woensdag 21 september 2016
21 september 2016 - Hue, Vietnam
Vannacht weer van alles beleefd. Toen wij gingen slapen onweerde het flink. De airco kraakte erg en hij lekte wat. Dit zal er wel bij horen dachten wij. Omdat de grond nat werd en ik erdoorheen moest lopen als ik ging plassen had ik een handdoek op de vloer gelegd. Het lawaai werd erger en er lekte steeds meer water. Wij konden maar niet slapen. Rond 2 uur was de handdoek al drijfnat en wij sliepen niet. Jan ging naar beneden naar de receptie. Eerst kon hij niemand vinden. Toen kwam er van achteren een jongen aangelopen die geen Engels kon. Hij roepen in een kantoor achter de receptie. Na 5 minuten werd de huismeester wakker. Ze zouden de klusjesman naar boven sturen. Jan kwam weer terug en bijna meteen ging de bel. De klusjesman keek maar zag al snel dat dit niet op te lossen was. De airco was stuk. Hij weer bellen naar de huismeester. Voordat ze binnen waren had ik gauw een t-shirt aangetrokken. Wij zouden een andere kamer krijgen. Wij hadden geen zin om alles in te pakken dus wij namen het hoognodige mee. We bleven op dezelfde verdieping maar aan de andere kant van de gang. Wij keken onze ogen uit. Een kamer met een bank en tv. Een tafel met een stoel. Twee barkrukken en een tafel. Een koelkast. Een apart toilet. Hierna kwam een grote slaapkamer, een badkamer met toilet, bad en een inloopdouche. De volgende dag hoorde wij dat dit de grootste suite van het hotel was. Wij weer naar bed. Het was ondertussen al 3 uur en wij hadden nog niet geslapen. Om 6 uur waren we weer wakker. Wij onze spullen uit de andere kamer gehaald. De vloer stond daar nu blank. Ze hadden er nog niets aan gedaan. Wij de airco maar uitgezet en een handdoek erbij gelegd. Het ontbijt was op de negende verdieping. Je had een uitzicht over de hele stad. Het eten was prima al liep er erg veel personeel rond. Het regende nog steeds. Om 8.30 werden we opgehaald. Beneden werden we door Linh opgevangen. Sorry, sorry, sorry. Wij zeiden dat we bijna niet geslapen hadden. Ze zouden kijken hoe ze het goed konden maken. Wij kregen 2 paraplu's mee wat hard nodig was.
We hebben achtereenvolgend bezocht de Tombe van Tu Duc, Tombe van Khai Dinh, Tombe van Minh Mang. Hier liggen koningen begraven. Er waren 13 koningen en voor de koningen heersten 12 landheren. We leren heel wat van de geschiedenis van Vietnam. Het blijft regenen en hard ook. We lopen regelmatig door wel 20 cm. water heen. De temperatuur is vandaag wel aangenaam. De fietstocht wordt afgezegd omdat er niet te fietsen is door de regen. Vervolgens gingen we eerst koffie drinken bij een koffietentje. De stoeltjes zijn zo laag dat je bijna op de grond zit. Hier ontmoeten we een vrouw die loten verkocht. Ze was gezellig met de gids en ons aan het praten. Wij hebben dus maar een lot gekocht, schrik niet, dit kostte 8 cent. Het wordt meteen opengescheurd. Op het lot staat een nummer. Zij had een boekje bij zich met de winnende nummers. Je kon dus meteen zien of je prijs had. Niet dus. Toen kocht Jan ook een lot. Wij juichen maar hij had ook geen prijs. Toen pakte Jan een pen en veranderde een cijfer. Dat was een winnend nummer. Iedereen moest lachen.
Hierna bezochte we de Citadel van Hue. Erg groot en erg nat. Het bleef stortregenen. Wij dachten dat we naar de boot reden maar we gingen eerst nog de Thien Mupagode bezoeken. Dit is een Boedistische tempel. Wij hadden geen zin meer om nog langer door de regen te lopen. Onze kleren waren al drijfnat. Wij wilden ook de boottocht niet om het onweer en de stortbuien. Ik vond dit te gevaarlijk. Het bleek dat onze taxibusje bij de garage stond. De gids heeft toen een andere taxi geregeld om ons terug te rijden naar ons hotel. Heerlijk een douche genomen. De kleren te drogen gehangen. Ik heb even geslapen en Jan heeft beneden zitten praten en onze spullen uit de bus in ontvangst genomen. Ondertussen stond het halve dorp blank. Wij hebben in het hotel gegeten. Het eten was heerlijk. Hierna weer een massage genomen. We kregen 50% korting voor de problemen met onze kamer vannacht. Nu gaan we hopelijk goed slapen vannacht.